Nieuws

VS-ster Pulisic op tijd hersteld voor achtste finale tegen Oranje

VS-ster Pulisic op tijd hersteld voor achtste finale tegen Oranje

02-12-2022 19:37

De Verenigde Staten kunnen zaterdag over Christian Pulisic beschikken. De Amerikaan liep een blessure op in de laatste groepswedstrijd tijdens het scoren van de winnende treffer.

De Amerikaanse voetbalbond meldt vrijdag via de officiële kanalen dat Pulisic op tijd is hersteld van een bekkenkneuzing. Pulisic is één van de blikvangers bij de USA en kwam in het beslissende duel hard in botsing met de doelman van Iran. Bondscoach Gregg Berhalter liet op de persconferentie vrijdag al weten dat het de goede kant op ging met Pulisic, maar nu is er bevestiging vanuit de bond. 

Oranje trapt zaterdag om 16.00 uur af tegen de Verenigde Staten. De VS maakte tot dusver twee doelpunten op het toernooi en Pulisic is met een assist en goal van grote waarde geweest in de groepsfase. Bij een overwinning van Oranje is de tegenstander in de kwartfinales Argentinië of Australië. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!