Nieuws

Gakpo focust zich op Oranje met transfer in achterhoofd: 'Vanuit daar keuze maken'

Gakpo focust zich op Oranje met transfer in achterhoofd: 'Vanuit daar keuze maken'

25 november - 08:08
0

Cody Gakpo was deze zomer dichtbij een transfer naar de Premier League. Sindsdien wordt de aanvaller van PSV nauwlettend in de gaten gehouden door topclubs uit topcompetities. De Eindhovenaar maakt zichzelf niet gek en focust zich op het WK in plaats van op een transfer.

Na zijn doelpunt in het met 0-2 gewonnen duel met Senegal wordt er alleen maar meer gefocust op Gakpo. Zelf blijft de PSV'er kalm. "Dat komt er nou eenmaal bij kijken", aldus de middenvelder annex aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "Mensen verwachten steeds meer, zeker als je ook nog in het Nederlands elftal speelt. Ik probeer daar zo min mogelijk mee bezig te zijn. Als het even minder gaat, dan weet je dat er meteen kritiek komt. Dat hoort erbij, het is ook een onderdeel van ons vak."

Bij Oranje ziet Gakpo spelers om zich heen die in Engeland, Spanje, Duitsland en Italië spelen. Die stap hoopt de jeugdexponent van PSV ooit ook te maken. "Ik begrijp de gedachtegang van die spelers wel. Ik heb zelf ook mijn sportieve doelen en vanuit daar ga ik straks een keuze maken. Maar het is zeker niet zo dat als ik hier met spelers train die bij grote clubs in het buitenland spelen ik voortdurend denk 'oh jee, nu moet ik ook snel naar het buitenland'. Het idee 'zij zijn al gegaan, nu ga ik ook' is er niet."

Gakpo ziet wel dat spelers die de stap al wel hebben gemaakt 'beter en sterker zijn geworden'. "Ik speelde met Dumfries en Bergwijn bij PSV en die jongens hebben het al meegemaakt. Ze delen hun ervaringen net als Memphis. Het niveau in het buitenland is nog hoger, dat hoor je wel voortdurend. Het is in elk geval anders dan de eredivisie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie