Excelsior wint periodetitel na onverwachts puntverlies Jong Ajax

11-12-2021 10:49 Laatste update: 12:11

Jong Ajax heeft op bezoek bij TOP Oss in de slotfase de overwinning uit handen gegeven en daarmee ook de tweede periodetitel. Excelsior profiteerde maximaal door te winnen van MVV Maastricht en won daardoor het Bronzen Kampioensschild. FC Volendam won van Jong PSV en blijft daardoor bovenaan de ranglijst staan in de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss - Jong Ajax  1-1
Trainer John Heitinga wist wat er op het spel stond en stuurde een ijzersterke voorhoede het veld in voor het treffen met de Brabanders. Mohamed Daramy, Danilo Pereira en Naci Ünüvar maakten hun opwachting vanaf de eerste minuut. In de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers: Ünüvar teisterde het aluminium en zowel Sontje Hansen als Danilo wisten niet te scoren met het hoofd.

Nordin Musampa scoorde aan het begin van de tweede helft namens de Amsterdammers en schoot zijn ploeg daarmee naar de virtuele periodetitel. In het restant van de wedstrijd zetten de gastheren aan, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker. Kay Tejan kopte raak na een goede voorzet van Jearl Margaritha en zorgde daarmee voor de eindstand.

Door het resultaat zijn de druiven zuur voor Jong Ajax. De ploeg verspeelde door de remise op de valreep de tweede periodetitel.

Excelsior - MVV Maastricht 2-1
De formatie van Marinus Dijkhuizen wist wat er te doen staan: winnen in eigen huis en hopen op puntverlies van Jong Ajax om nog een kans te maken op het Bronzen Kampioensschild. Niet voor het eerst dit seizoen werd Thijs Dallinga de grote man aan Rotterdam-zijde, door beide treffers namens de gastheren voor zijn rekening te nemen.

In de eerste helft maakte de aanvaller zijn 23ste treffer van het seizoen. In de vijftigste minuut scoorde de spits opnieuw: op aangeven van Siebe Horemans kopte Dallinga raak. De onbedoelde aansluitingstreffer van Mats Wieffer (die zijn eigen doelman verschalkte) kwam te laat voor MVV.

Na het laatste fluitsignaal zaten de Rotterdammers nog even in de wachtkamer, doordat de wedsrijd tussen TOP Oss en Jong Ajax nog niet uitgespeeld was. Toen de gelijkmaker viel en de wedstrijd klaar was in Brabant, barstte het feest los in Rotterdam.

FC Volendam - Jong PSV 3-2
FC Volendam stond na 51 minuten met 3-0 voor dankzij doelpunten van achtereenvolgens Boy Deul, Robert Müheren en Ibi El Kadiri. De wedstrijd leek gespeeld, totdat Jong PSV de rug rechtte. Via Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh kwamen de Eindhovenaren terug tot 3-2. Tot een gelijkmaker kwamen de Brabanders in het vervolg van de wedstrijd niet meer.

Met de zege blijft de formatie van trainer Wim Jonk koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het Andere Oranje verzamelde 42 punten na negentien wedstrijden, Excelsior volgt op een achterstand van een puntje.