Frankrijk laat zich niet verrassen en wint met duidelijke cijfers van Australië

22-11-2022 21:59 Laatste update: 22:01

Frankrijk heeft het eerste groepsduel van het WK winnend afgesloten. Les Blues kwam vroeg op achterstand, maar herstelde zich en won uiteindelijk met 4-1 van  Australië.

Australië begon veelbelovend aan de wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen en kwam dan ook vroeg op voorsprong. Oud-Spartaan Craig Goodwin schoot tegen alle verwachtingen de 1-0 tegen de touwen. De Fransen raakten niet van slag en namen het initatief in handen. Na iets minder dan een half uur spelen kopte Adrien Rabiot de gelijkmaker tegen de touwen en vijf minuten later tekende Olivier Giroud de 2-1 aan.

Na rust had Australië niks meer in te brengen tegen de Fransen, die in het tweede bedrijf aan het doelsaldo konden werken. Kylian Mbappé knikte de 3-0 tegen de touwen en even later besloot Giroud met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 4-1. De Franse spits komt door zijn twee treffers op gelijke hoogte met Thierry Henry op de Franse topscorerslijst.