Nieuws

Argentinie slaagt voor test: 'Hoe te spelen tegen tegenstander zonder ambitie'

Argentinie slaagt voor test: 'Hoe te spelen tegen tegenstander zonder ambitie'

17-11-2022 14:26 Laatste update: 14:29

Argentinië maakte in de laatste oefenwedstrijd voordat het WK begint grote indruk door de Verenigde Arabische Emiraten met flitsend spel met 5-0 te verslaan. De Argentijnse pers is lovend over de prestatie van de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni en misschien nog wel meer van de ongeslagen reeks die maar blijft voortduren.

'Een luxe en comfortabele overwinning', schrijft Clarin. 'Het was een goede test voor het nationale team: Hoe te spelen tegen een tegenstander zonder ambitie?', vervolgt één van de grooste kranten van Argentinië. Dankzij de overwinning bleven de Argentijnen voor de 36ste (!) keer op rij ongeslagen, maar toch plaatst Clarin een kanttekening. 'Het feit dat slechts zeven van de 26 spelers in de selectie WK-ervaring hebben, mag niet worden onderschat.'

La Prensa zag Argentinië op zijn beurt domineren. 'Met scherpe voorzetten probeerde de Verenigde Arabische Emiraten het de ploeg onder leiding van Lionsel Scaloni moeilijk te maken, maar Argentinië controleerde het duel met balbezit.' TyC Sports concludeert eveneens dat La Albiceleste een goede generale beleeft tegen de VAE. 

Al drie jaar ongeslagen

Daarnaast ziet het medium dat het ongekende record van Italië van 37 duels op rij zonder nederlaag steeds dichterbij komen. De laatste verliesbeurt van Argentinië dateert van 2 juli 2019: destijds was Brazilië in de halve finale van de Copa América met 2-0 te sterk.

Argentinië zit op het WK in Qatar in een poule met Saoedi-Arabië, Mexico en Polen. De eerste wedstrijd wordt dinsdag gespeeld tegen het land uit het Midden-Oosten.