Nieuws

Wijnaldum ziet zichzelf ooit terugkeren bij Feyenoord: 'Het is gewoon mijn club'

Wijnaldum ziet zichzelf ooit terugkeren bij Feyenoord: 'Het is gewoon mijn club'

15-11-2022 18:46 Laatste update: 20:02

Georginio Wijnaldum zou bij een terugkeer naar Nederland voor Feyenoord kiezen als club. De middenvelder heeft een zware periode achter de rug en werd door bondscoach Louis van Gaal thuisgelaten.

Wijnaldum speelde eerst bij Sparta en kon op zestienjarige leeftijd een overstap maken. "Ik kwam als zestienjarige bij het eerste. Sparta had een samenwerking met Ajax, dus dat had ook zomaar gekund. Ik kon naar Feyenoord en naar Ajax en Sparta had natuurlijk liever dat ik naar Ajax ging. Maar ik ben altijd Feyenoord-supporter geweest. Dus was de keuze makkelijk", zegt Wijnaldum tegen Kenneth Perez in de aflevering van Mirror Talk.

In de periode dat Wijnaldum bij Feyenoord arriveerde, stond Pierre van Hooijdonk bekend als iemand die niet van de talenten hield. "Van Hooijdonk stond er niet echt goed op bij de jonge gasten, maar ik heb eigenlijk een heel goede band met hem gehad en hij was er ook echt om me te helpen. In de media was het echt: Van Hooijdonk kan niet omgaan met jonge gasten. Maar bij mij was het helemaal anders. Hij hielp me ook en kwam naar me toe."

Bij een terugkeer naar Nederland weet Wijnaldum wel naar welke club hij zou gaan. "Het is natuurlijk altijd moeilijk om te zeggen naar welke club je gaat. Maar Feyenoord is gewoon m'n club", besluit Wijnaldum.