Transfernieuws

'Portugees in verband gebracht met Rangers, toekomst Van Bronckhorst niet zeker'

'Portugees in verband gebracht met Rangers, toekomst Van Bronckhorst niet zeker'

15-11-2022 18:15

Vitor Pereira wordt in verband gebracht met een overstap naar Rangers FC. De Portugese trainer is klaar bij Corinthians en wordt volgens Record nu genoemd bij de Schotse club, waar Giovanni van Bronckhorst actief is als manager.

Het Portugese medium schrijft dat de twee partijen binnenkort om de tafel kunnen gaan zitten. Pereira stond in 2015 al op de radar van de Gers, maar destijds lukte het niet de Portugees to conctracteren. Destijds vertrok de trainer naar Al-Ahli. Nu is het negen jaar later en heeft Pereira in de tussentijd de leiding gegeven aan Olympiakos, Fenerbahce, 1860 München, Shanghai SIPG en Corinthians. 

Pereira kwam in augustus nog in het nieuws na enkele opvallende uitspraken. De Portugees was destijds nog actief bij Corinthians en werd tijdens een persmoment gevraagd bang te zijn voor een ontslag. "Bang om mijn baan te verliezen in dit deel van mijn carrière? Weet je wel hoeveel geld ik op mijn bankrekening heb staan?", sloeg de Portugees destijds van zich af.

De positie van Van Bronckhorst staat onder grote druk en dat lijkt elke week toe te nemen. In het vorige seizoen werd de Nederlander nog op handen gedragen na het bereiken van de Europa League-finale, maar dit seizoen zijn de resultaten minder. Rangers beleefde de slechtste Champions League-groepsfase in de geschiedenis van het toernooi en staat in de nationale competitie maar liefst negen punten achter concurrent Celtic.