Reactie

Gullit verbaasd over keuze Van Gaal: 'In de Champions League was hij niet goed'

Gullit verbaasd over keuze Van Gaal: 'In de Champions League was hij niet goed'

15-11-2022 12:19 Laatste update: 12:21
1

Ruud Gullit is verbaasd over de keuze van bondscoach Louis van Gaal om Kenneth Taylor te selecteren voor de WK-selectie. Volgens de voormalig voetballer heeft Taylor op Champions League-niveau niet gepresteerd voor Ajax.

Dat zei Gullit op 11 september in een uitzending van Rondo. Destijds zei de analist dat hij op Champions League-niveau niet goed was voor Ajax. "Daar heeft hij volgens mij niet gepresteerd. Ik vond het bij de bekendmaking van de voorselectie al gek dat Joey Veerman er niet bij zat", zei hij. "Die jongen heeft toch wel wat laten zien vind ik."

Afgelopen weekend scoorde Taylor twee keer tegen Emmen en legde hij tijdens het juichen zijn vinger op de mond. Was dat misschien een sneer naar Gullit? "Als dat zo is, je scoort twee keer tegen Emmen en gaat dit doen... Dan moet ik lachen", reageert Gullit. "Het is nog steeds mijn mening."

Het Nederlands elftal neemt het 21 november op tegen Senegal. Vier dagen later staat Ecuador op het programma. De laatste wedstrijd van de groepsfase, tegen Qatar, vindt plaats op 29 november.