Reactie

Wijnaldum open over periode van ontbreken bij Oranje: 'Had meer krediet verwacht'

Wijnaldum open over periode van ontbreken bij Oranje: 'Had meer krediet verwacht'

14-11-2022 21:31
1

Georginio Wijnaldum is voor het eerst ingegaan op de periode waarin hij werd gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal voor het Nederlands elftal. De middenvelder geeft aan dat hij blij is dat Koeman weer voor de groep komt, maar de huidige bondscoach ergens ook wel kon volgen.

"Ik ben wel blij dat Koeman komt, maar het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag", begint Wijnaldum in gesprek met Kenneth Perez in Mirror Talk op ESPN. De Deen oppert vervolgens dat het logisch is wanneer spelers een trainer eerder mogen wanneer die het in diegene ziet zitten, maar dat ontkent AS Roma-speler stellig. "Het is niet eens zo zeer dat. Als je het niet goed doet, dan moet je ook gewoon plaats maken voor de volgende."

Bij Paris Saint-Germain maakte Wijnaldum afgelopen seizoen geen goed jaar door, maar bij het Nederlands elftal was hij wel steeds van waarde. "Het is niet zo dat ik elke wedstrijd goed speelde, maar tuurlijk had je wat meer krediet verwacht van de bondscoach. Hij zag het alleen anders. Het is dus niet zo dat ik daarom blij ben met de komst van Koeman, want ik heb ook goede momenten met Van Gaal gehad."

Wijnaldum is dit seizoen verhuurt door PSG aan Roma, maar een gelukkige transfer is dat tot nu toe nog niet gebleken. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool herstelt momenteel van een scheenbreuk die hij al snel na zijn komst in Italië opliep.