Nieuws

Feyenoord haalt het niet en Ajax ook niet, dus komt de schaal naar Eindhoven

"Feyenoord haalt het niet en Ajax ook niet, dus komt de schaal naar Eindhoven"

14-11-2022 15:55 Laatste update: 16:09

De gebroeders Van de Kerkhof zijn van mening dat PSV het jaar volledig in stijl heeft afgesloten met een nederlaag in eigen huis tegen AZ. Ondanks het feit dat de wintertitel Feyenoord toebehoort, denkt het duo dat de schaal in Eindhoven gaat eindigen.

Dankzij een doelpunt van Vangelis Pavlidis trokken de Alkmaarders in Brabant aan het langste eind: 0-1. "AZ deed het fantastisch", zegt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. "Eigenlijk speelden zij zoals wij hadden moeten spelen. Die fout van Veerman was eigenlijk tekenend voor hoe wij zaterdag speelden."

De argumentatie van Ruud van Nistelrooij dat bepaalde spelers minder voor de dag omdat zij met hun hoofd al bij het WK zouden zitten, vindt broer René maar vreemd. "Juist als je net bent geselecteerd, wil je toch laten zien dat je er terecht bij zit? Als je heel voorzichtig gaat spelen, raak je juist geblesseerd."

Doordat Ajax twee punten verspeelde op bezoek bij FC Emmen (3-3) en Feyenoord zondag in eigen huis Excelsior met 5-1 versloeg, gaan de Rotterdammers als lijstaanvoerder de winterstop in. "Feyenoord haalt het niet en Ajax ook niet dus moet de schaal wel naar Eindhoven komen."