Nieuws

'Ronaldo kan boete van miljoen euro verwachten na controversieel interview'

'Ronaldo kan boete van miljoen euro verwachten na controversieel interview'

14-11-2022 12:43
5

Cristiano Ronaldo hangt een fikse boete boven het hoofd na zijn opvallende interview met Piers Morgan. De Portugees wordt door Manchester United een boete van één miljoen euro opgelegd.

In het interview stelde Ronaldo onder meer geen respect te hebben voor manager Erik ten Hag. De Portugees ziet zichzelf als zondebok bij de club en stelt dat er sinds het vertrek van Alex Ferguson (2013, red.) geen progressie is geboekt. Volgens The Telegraph komt de top van United maandag bijeen om samen met Ten Hag over het interview te spreken en een mogelijke straf voor Ronaldo te verzinnen.

Volgens Metro zal de Portugees in ieder geval een boete van één miljoen euro moeten betalen. Voor Ronaldo, die ongeveer 27 miljoen euro per jaar opstrijkt, komt dat neer op een salaris van twee weken. Met een vermogen van vijfhonderd miljoen euro zal dat de voetballer minder schaden dan menig ander. Het is de verwachting dat Ronaldo zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor United en in januari vertrekt. Zelf stelt de Portugees graag in gesprek te gaan met de club om de verzuurde relatie weer te herstellen.