Nieuws

Noppert dankbaar voor kans: 'Laat ik vooral normaal doen, heb geen verwachtingen'

Noppert dankbaar voor kans: 'Laat ik vooral normaal doen, heb geen verwachtingen'

13-11-2022 17:34

Het weekend van Andries Noppert kan niet meer stuk. De lange doelman werd vrijdag geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal en won zondag de Friese derby tegen SC Cambuur. De 28-jarige sluitpost is dankbaar voor de kans en zegt vooral niet met hoge verwachtingen naar Qatar af te reizen. 

Noppert meldde zich na de 2-1 overwinning voor de camera van ESPN. "Ik sta hier met een goed gevoel, vooral omdat we de drie punten hebben gepakt, maar ook omdat ik me maandag mag melden in Zeist. Het was een beetje een dubbel gevoel. Natuurlijk ben je blij, maar je moet ook nog een wedstrijd spelen. Maar als je alles vandaag wint, dan is het natuurlijk prima. Voor de club en voor mijzelf is het heel mooi. De club heeft het mogelijk gemaakt en dan moet je het zelf nog doen."

De doelman heeft nog geen contact gehad met de bondscoach en weet niet precies wat zijn rol zal zijn in Oranje. "Ik heb meneer Van Gaal nog niet gesproken, maar ik mag me maandag melden en ik denk dat ik hem nog wel even spreek. Volgens mij is het niet gezegd, en op persconferenties laat hij niet veel los. Laat ik er vooral normaal doen en er niet naartoe gaan met verwachtingen. Hij beslist daar over en dat heb je te accepteren. Je zit er wel voor een bepaalde reden bij. De reden zal ik wel snel hoor. Ik denk wel dat ik penalties kan pakken, mijn lengte helpt daar ook wel mee."

Van Gaal stelde dat Noppert als enige keeper in vorm is. "Dat is een mooi compliment. Iedereen gaat fouten maken, maar ik ga niet met een bepaald stressgevoel een wedstrijd in. Gebeuren er tegenslagen, jammer, dan moet je door. Ik verheug me het meest op de eerste wedstrijd tegen Senegal, wanneer we gaan beginnen. Virgil van Dijk is natuurlijk een echte aanvoerder. Dan heb je Memphis, dat zijn de wat grotere jongens. Iedereen kan goed door een deur en er is niet een hele hoge piet waarvoor je een drempeltje voelt."