Nieuws

Munir vangt bot bij Marokkaanse bondscoach ondanks processen met FIFA

Munir vangt bot bij Marokkaanse bondscoach ondanks processen met FIFA

11-11-2022 19:53

Ondanks dat Munir El Haddadi een langslepende procedure met de FIFA had doorgezet, werd hij niet geselecteerd voor het Marokkaanse elftal. De halve Spanjaard wordt genegeerd door bondscoach Walid Regragui.

De Marokkaanse bondscoach maakte donderdag zijn selectie bekend, waar onder andere Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal wel deel van uitmaken. Voor Munir was er dus geen plek, ondanks dat hij keihard had geknokt om er in Qatar bij te mogen zijn. Dat meldt onder meer Voetbal International.

Op 8 september 2014 speelde Munir, toen nog bekend als supertalent van FC Barcelona, twaalf minuten mee tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje. Destijds betekende speeltijd in een officiële wedstrijd ook meteen dat de interlandcarrière van de speler voor dat land vaststond. De FIFA veranderde in de tussentijd zijn regels, waardoor Munir via het CAS en weer terug naar de FIFA een aantal rechtszaken aanspande en zijn gelijk kreeg. Zeven jaar na zijn de buut voor La Roja kwam hij dan ook in actie voor Marokko.

Echter ziet Regragui, die de ontslagen Vahid Halilhodzic opvolgt, dus geen heil in het selecteren van de aanvaller. Hij zal thuis op de bank moeten toekijken hoe de Leeuwen van de Atlas het in Qatar achtereenvolgens opnemen tegen Kroatië, België en Canada.