Nieuws

Enkele opvallende keuzes van bondscoach Van Gaal: Ajax absolute hofleverancier

Enkele opvallende keuzes van bondscoach Van Gaal: Ajax absolute hofleverancier

11-11-2022 12:33 Laatste update: 12:39

Louis van Gaal heeft de selectie van het Nederlands elftal voor het WK bekendgemaakt. Van de 39 spelers in de voorselectie overleefden dertien spelers de laatste schifting niet. VoetbalNieuws zet de opvallendste zaken voor je op een rijtje.

De meest in het oog springen afwezige in de selectie is mogelijk Jasper Cillessen. De doelman verkaste deze zomer naar NEC om uitzicht te houden op het WK, maar is niet eens opgenomen in de selectie voor het eindtoernooi. Datzelfde geldt voor Mark Flekken. Een blik op de statistieken leert dat deze keuze opmerkelijk te noemen is. De SC Freiburg-goalie kan verreweg de beste statistieken overleggen van de keepers die in de voorselectie waren opgenomen.

Ajax hofleverancier, vijftien clubs vertegenwoordigd

Het kwakkelende Ajax is hofleverancier met zeven spelers, daarna volgt PSV met drie spelers. FC Barcelona levert net als Internazionale en Atalanta Bergamo twee spelers en dan zijn er nog tien andere clubs die ieder één speler afstaat. 

Drie spelers zonder interland

Van Gaal zorgde met de bekendmaking van zijn selectie voor een aantal verrassingen. Zo speelden Xavi Simons, Andries Noppert en Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen allemaal nog geen enkele minuut in het shirt van het Nederlands elftal.