Transfernieuws

'Barça zoekt opvolger van gestopte Piqué en kijkt naar City en Athletic Bilbao'

'Barça zoekt opvolger van gestopte Piqué en kijkt naar City en Athletic Bilbao'

08-11-2022 15:57

FC Barcelona zwaaide onlangs Gerard Piqué uit en gaat op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. In die zoektocht gaat de keuze volgens het Spaanse Sport vallen tussen twee namen. 

De sportkrant schrijft dat zowel Aymeric Laporte als Iñigo Martínez kans maken op een belletje vanuit Catalonië. Laporte speelde lange tijd in de basis van Manchester City, maar is inmiddels uit de selectie gespeeld door niemand minder dan Nathan Aké. Martínez speelde al ruim 350 wedstrijden in de Primera División en loopt volgend seizoen uit zijn contract. De linksbenige centrale verdediger speelde voornamelijk voor Athletic Bilbao en Real Sociedad.

Laporte zou wegens zijn leeftijd en contract een stuk duurder uitvallen dan Martínez, maar trainer Xavi Hernández is zeer gecharmeerd van de Spaans-Franse verdediger. De Citizen arriveerde in 2018 bij de club en kostte destijds 65 miljoen euro voor de club uit Engeland. Piqué nam na 616 wedstrijden afscheid in het thuisduel met Almeria. Alleen Lionel Messi, Xavi, Andrès Iniesta en Sergio Busquets speelden meer wedstrijden in het Blaugrana-shirt.