Nieuws

Frankrijk houdt de adem in: Benzema mist mogelijk openingsduel Frankrijk op WK

Frankrijk houdt de adem in: Benzema mist mogelijk openingsduel Frankrijk op WK

07-11-2022 09:39
1

Karim Benzema mist mogelijk de openingswedstrijd van Frankrijk op het WK in Qatar. De winnaar van de Gouden Bal kampt nog altijd met spierklachten en de prognose ziet er niet positief uit. 

Frankrijk trapt op 22 november af tegen Australië, maar het is de vraag of Benzema daar bij kan zijn. De Fransman viel onlangs uit door spierklachten en raakt maar niet fit. Van de laatste tien wedstrijden was de spits bij slechts vier duels binnen de lijnen te vinden. Get French Football News meldt dat de staf van de nationale ploeg een hard hoofd heeft in de fitheid van Benzema. 

Les Bleus verdedigen in november en december de wereldtitel in Qatar. In 2018 was de ploeg van Didier Deschamps te sterk voor Kroatië in de finale. Mede door goals van Paul Pogba en Kylian Mbappé werd er met 4-2 gewonnen. Eerstgenoemde is er wegens blessureleed deze keer sowieso niet bij en ook N'golo Kanté valt weg. Raphaël Varane raakte ook onlangs geblesseerd en is nog altijd een vraagteken. Het is de verwachting dat Zinedine Zidane na het WK Deschamps opvolgt als bondscoach.