Nieuws

'Ajax is niks verder dan toen, integendeel, ze zijn achteruitgegaan'

'Ajax is niks verder dan toen, integendeel, ze zijn achteruitgegaan'

07-11-2022 08:04
1

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van het optreden van Ajax. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf zijn de Amsterdammers achteruitgegaan vergeleken met het begin van het seizoen, toen in de Johan Cruijff Schaal van PSV werd verloren. 

"Het leek werkelijk helemaal nergens op", stelt Driessen bij De Telegraaf. "Als je Daley Blind eruithaalt, haal je veel uit je opbouw. Dat is wel gebleken want er deugde heel weinig van. Ze konden helemaal geen druk op PSV zetten. Uiteindelijk had PSV genade met Ajax, die hadden veel vaker moeten toeslaan. Dit was een volledig terechte nederlaag en Ajax mag blij zijn dat de score niet hoger uitviel."

Volgens Driessen ging Ajax op dezelfde manier de fout in als voorheen. "Dan heb je dus niks geleerd in die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax is niks verder dan toen, sterker nog, ze zijn achteruit gegaan. Ik vraag me af of Schreuder de juiste man is om dit lek boven te krijgen bij Ajax."

Ajax weet in de topwedstrijden nog geen resultaten te boeken. "Je verliest twee keer van Napoli, twee keer van Liverpool, twee keer van PSV en van AZ, dus je wint geen enkele topwedstrijd. De enige goal van Ajax kwam voort uit opportunistisch spel. Dan raken mensen gefrustreerd en gaan mensen dit soort dingen roepen, dat vind ik best begrijpelijk."

Driessen vindt de onvrede van de supporters meer dan begrijpelijk. "Je moet je afvragen: is Schreuder de oplossing voor dit Ajax? Natuurlijk is hij een hoop spelers kwijtgeraakt, maar er is ook voor ruim honderd miljoen euro aan spelers gekocht. Dan moet je je fluitend door de Eredivisie manifesteren. Als je wordt weggefloten door je eigen publiek, doe je iets verkeerd."