Nieuws

Klopp wint door 'een van de beste spitsen ooit': 'Hij heeft krankzinnige cijfers'

Klopp wint door 'een van de beste spitsen ooit': 'Hij heeft krankzinnige cijfers'

07-11-2022 06:47

Jürgen Klopp steekt de loftrompet voor Mohamed Salah. De Egyptenaar scoorde twee keer in het uitduel met Tottenham Hotspur en had daarbij een enorm aandeel in de nipte zege van The Reds

In de competitie gaat het alles behalve goed met Liverpool, waardoor de zege op Spurs goed kan worden gebruikt. In de Champions League is de ploeg wel gewoon door naar de achtste finales. "Zelfs na deze moeizame start van het seizoen was Mo al betrokken bij de meeste kansen in Europa. Eerder rondde we zijn werk niet af, of pakte hij zijn eigen kansen niet. Dat kan een keer gebeuren voor een spits. Het is een volkomen normale fase", stelt Klopp. Salah wist in de laatste twaalf wedstrijden al elf keer te scoren. 

"Zijn cijfers zijn absoluut krankzinnig", vervolgt de manager. "Iedereen die later terug zal kijken op zijn carrière, zal hem herinneren als een van de beste spitsen die hij ooit gezien heeft. Wat mij vandaag het meest verheugde, was dat hij na zijn twee doelpunten ook bleef spelen als een echte teamspeler en werkte voor de ploeg", besluit Klopp. Liverpool pakt door de overwinning de achtste plaats in de Premier League. Koploper Arsenal staat op vijftien punten voorsprong.