Bayern sloopt Mainz met uitvaller De Ligt, Nederlands getint Leverkusen onderuit

29-10-2022 17:25

Bayern München gaat weer aan kop in de Bundesliga. Der Rekordmeister won met 6-2 van FSV Mainz, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis. Het Nederlands getinte Bayer Leverkusen ging met 2-0 onderuit bij RB Leipzig.

Bayern München – FSV Mainz 05: 6-2

Het was zaterdag weer zo’n dag waarop Bayern geen spaan heel liet van zijn tegenstander. De Duitse kampioen – die afgelopen week nog met 0-3 te sterk was voor FC Barcelona in de Champions League – schoot uit de startblokken. Serge Gnabry was degene die de fans liet opveren. Nog voor rust werd de score uitgebouwd door Jamal Musiala en Sadio Mané. In de blessuretijd van het eerste bedrijf scoorde Silvan Widmar namens de bezoekers.

Na rust verscheen de ploeg van Julian Nagelsmann zonder De Ligt op het veld. De Nederlandse verdediger is ogenschijnlijk achtergebleven met een blessure, werd verteld bij Viaplay. Na een uur voetballen zette Leon Goretzka de vierde treffer op het bord. Daarna vielen Mathys Tel en Ryan Gravenberch in. Eerstgenoemde maakte er nog 5-1 van, waarna de bezoekers nog een keer iets terug deden. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Choupo-Moting, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 6-2 eindigde.

RB Leipzig – Bayer Leverkusen: 2-0

Met Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven in de basis begon Leverkusen de wedstrijd tegen Leipzig. Na een half uur spelen was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Sterspeler Christopher Nkunku was het goudhaantje. Na rust kwam Jeremie Frimpong voor Fosu-Mensah en Mitchell Bakker voor Sinkgraven. Helaas voor Leverkusen konden zij het verschil niet maken. Via Timo Werner werd het uiteindelijk 2-0.