Nieuws

Ajax-aanhang zamelt duizenden euro's in voor Haller, spits verdubbelt inzameling

Ajax-aanhang zamelt duizenden euro's in voor Haller, spits verdubbelt inzameling

27-10-2022 18:14
3

Ajax-fans hebben een bedrag van elf duizend euro binnen weten te halen voor Sébastien Haller. De naar Borussia Dortmund vertrokken spits is herstellende van een kwaadaardige tumor.

Haller vertrok deze zomer voor ongeveer 31 miljoen euro van Ajax naar Borussia Dortmund, maar de Ivoriaan lag al snel lang uit de roulatie nadat er een kwaadaardige tumor werd ontdekt bij de Ivoriaan. Twitteraccount Van Pogo Tot Popo en Herjan Pullen, de Coördinator Supportersbeleid wedstrijdzaken SV Ajax startte toen een inzamelingsactie voor KWF. Die actie heeft uiteindelijk 11.350 euro opgeleverd.

"Namens Seb enorm veel dank", werd erbij geschreven. "Hij bedankt jullie allemaal en verdubbelt het bedrag!" Daardoor zal het totaalbedrag uitkomen op 22.700 euro. "Een geweldig gebaar voor mij", zegt de aanvaller zelf. 

Ondanks de transfer is de Ivoriaan dus nog altijd zeer geliefd in Amsterdam. De spits maakte in 66 duels voor Ajax 47 goals en gaf ook nog eens zestien assists. Daarmee verdiende hij een transfer naar de Bundesliga, waar hij eerder voor Eintracht Frankfurt speelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!