Nieuws

Ronaldo rondde Man United-transfer af in tuin Lineker: 'Heb een fantastische foto'

Ronaldo rondde Man United-transfer af in tuin Lineker: 'Heb een fantastische foto'

06-10-2021 11:00 Laatste update: 11:01

Gary Lineker was één van de eersten die te horen kreeg dat Cristiano Ronaldo terugkeerde bij Manchester United. Zo gek is dat niet, aangezien de transfer in zijn achtertuin beklonken werd.

In de Match of the Day top 10-podcast vertelt Lineker over de totstandkoming van de transfer van de Portugese ster. "Ik zal mijn kaarten op tafel leggen: Ed Woodward, de directeur van Manchester United, is een goede vriend en woont naast mij", begint Lineker zijn verhaal. "Hij legde Cristiano Ronaldo vast toen hij in mijn tuin was. Op het moment dat hij binnenkwam, was hij aan het bellen met Jorge Mendes (de zaakwaarnemer van Ronaldo, red.). Ik heb daar een fantastische foto van, misschien deel ik die ooit nog als hij daar toestemming voor geeft."

Pas op Deadline Day werd bekend dat Ronaldo terugkeerde op Old Trafford, na eerder veelvuldig in verband te zijn gebracht met rivaal Manchester City. Wat Lineker betreft, is dit het moment dat The Red Devils weer meedoen om de Premier League-titel. "Manchester United kon de laatste jaren niet meedoen om de prijzen, maar met Ronaldo wordt er anders naar gekeken. En terecht, ze kunnen de uitdaging nu aan. Het was een no-brainer om hem te halen. Ze verkochten Daniel James voor 30 miljoen en haalden Ronaldo voor hetzelfde geld terug", besluit de Engelsman.