Nieuws

Wormuth stunt met Groningen: 'Dit is voetbal, soms wint David van Goliath'

Wormuth stunt met Groningen: 'Dit is voetbal, soms wint David van Goliath'

23-10-2022 17:23

Frank Wormuth is trots op zijn ploeg na de verrassende zege op PSV. De trainer van FC Groningen zag zijn ploeg knokken en ook het nodige geluk hebben tegen de Eindhovenaren. 

Wormuth staat stralend bij de camera van ESPN. "Daarom kijken wij ook voetbal. Als David en Goliath spelen, wint Goliath vaak, maar David kan ook winnen. Dan heb je een fout van de tegenstander nodig en is plotseling alles fantastisch." De Duitser probeerde zijn ploeg nog te kalmeren in de slotfase, maar kon weinig tot zijn ploeg doordringen. "Ik zeg wel dingen, maar de spelers horen en zien het niet. Als spelers dicht bij de zijlijn staan, knikken ze wel, maar dan houdt het wel op."

Groningen stond na de eerste helft met 3-1 voor, maar dat was niet vanzelfsprekend. "In de rust heb ik duidelijk gezegd: zo gaat het niet verderWe staan wel 3-1 voor, maar we hebben ook geluk gehad en doen de tegenstander niet zo veel pijn. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan, dus mijn complimenten aan de ploeg."

Joey Pelupessy begon als aanvoerder op de bank en mocht als invaller voor de 4-2 tekenen. Wormuth geniet van dat scneario. "Voetbal schrijft verhalen. Dat is toch fantastisch? Alles is juist gegaan."

Over Radinio Balker was Wormuth ook te spreken. "Hij is heel goed en heel snel. Zijn snelheid helpt ons te compenseren met fouten die we voorin maken. De jongens leren allemaal nog en ik blijf realistisch. We hebben fantastisch deze wedstrijd gewonnen, maar in de slotfase hadden we ontzettend veel geluk. Dat gevoel moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden", besluit de trainer.