FC Barcelona maakt een uitstekende indruk en loopt over Villarreal heen

20-10-2022 22:54 Laatste update: 22:58

FC Barcelona heeft in eigen huis Villarreal over de knie gelegd. In Camp Nou werd het 3-0 voor de Catalanen, waar Frenkie de Jong een basisplaats had.

Barça was vanaf de eerste minuut de baas tegen Villarreal, waar Arnaut Danjuma in de basis stond. De ploeg van Xavi zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk en kwam tot kleine mogelijkheden, maar verzilverde deze niet. Na een half uur spelen was daar dan eindelijk de openingstreffer. Wie anders dan Robert Lewandowski nam de goal voor zijn rekening. De topscore van La Liga rondde koeltjes af op aangeven van Jordi Alba. Vier minuten later schoot de Pool weer raak en zorgde zo voor de 2-0.  Nog voor rust werd de wedstrijd in het slot gegooid, nadat Ansu Fati van dichtbij de 3-0 aantekende.

Ook in het tweede bedrijf was Barça de bovenliggende partij, maar er werd niet meer gescoord. Danjuma werd in de rust gewisseld en ook De Jong maakte de wedstrijd niet vol.