Nieuws

Schreuder na Wijndal-vragen: 'Als je goed geïnformeerd bent, weet je dat'

Schreuder na Wijndal-vragen: 'Als je goed geïnformeerd bent, weet je dat'

17-10-2022 14:58

Alfred Schreuder is in gesprek met Ajax Life ingegaan op de situatie waarin Owen Wijndal zich bij Ajax bevindt. De linksback raakte geblesseerd en stond vervolgens wegens ziekte aan de kante. Naar eigen zeggen is Wijndal op de weg terug.

Het medium vroeg Schreuder na afloop van het duel met Excelsior (7-1) hoe hij aankeek tegen de invalbeurt van Wijndal, die in de tweede helft in het veld kwam voor Daley Blind. "Nou, ik denk dat iedereen heeft gezien dat Wijndal nog niet topfit is", stak Schreuder van wal. "Daarom is het ook belangrijk dat hij minuten maakte. En daarom was het ook belangrijk dat ik in voorgaande wedstrijden koos voor Baas. Youri was gewoon fitter. Dat weet Owen ook."

Vervolgens kon de oefenmeester - die tijdens de persconferentie volledig uit zijn slof schoot - het niet laten geïrriteerd te reageren. "Maar als je goed bent geïnformeerd, weet je ook dat Owen geblesseerd is geweest. En dat-ie ziek was in de tussentijd. Dát zijn feiten. Het is hartstikke goed dat hij tegen Excelsior minuten kon maken. Hiermee zet hij een volgende stap. En natuurlijk zijn we blij dat Owen bij Ajax zit."

Reactie Wijndal

Wijndal erkent nog niet helemaal wedstrijdfit te zijn tegenover ESPN. "Negentig minuten spelen, is op dit moment wel", zegt de vleugelverdediger tegen de betaalzender. "Het is natuurlijk genieten om weer op het veld te staan met al deze gasten en ons publiek. Ik was een tijdje geblesseerd en de laatste weken zat ik op de bank." Wijndal had dan ook liever eerder al gespeeld. "Dat zijn keuzes van de trainer en die moet ik accepteren. Het is aan mij om gas te geven op de training en te laten zien dat ik de beste ben op mijn positie."