Nieuws

PSV-ziekenboeg stroomt leeg: Gakpo, Teze en Madueke terug in wedstrijdselectie

PSV-ziekenboeg stroomt leeg: Gakpo, Teze en Madueke terug in wedstrijdselectie

03-12-2021 14:23 Laatste update: 14:51

Na een lange afwezigheid keren Cody Gakpo, Jordan Teze en Noni Madueke terug in de wedstrijdselectie van PSV, voor het duel met FC Utrecht. Het drietal komt voor Roger Schmidt op een goed moment terug, gezien het zware schema van de Eindhovenaren.

De Duitse oefenmeester maakte op het persmoment in aanloop naar Utrecht-thuis kenbaar dat het drietal beschikbaar is, tekent clubwatcher Rik Elfrink op uit de mond van Schmidt. Voor Philipp Max komt de wedstrijd nog te vroeg. De linksback werd geteisterd door een coronabesmetting en heeft daar teveel last van. Aangezien hij afgelopen week nog niet alles heeft meegedaan op de trainingen, zit hij naar alle waarschijnlijkheid ook niet bij de selectie.

De terugkeer van Gakpo en Madueke betekent dat Schmidt keuzes in overvloed heeft in de voorhoede. Armindo Bruma en Ritsu Doan vervulden de rol op de flanken de voorbije weken namelijk naar behoren. Vice-aanvoerder Gakpo keert terug in de selectie sinds hij op 21 oktober een enkelkwetsuur opliep. Madueke viel tegen AS Monaco uit met een hamstringblessure. 

Schmidt mist alleen Maxi Romero en de langdurig uitgeschakelde Eran Zahavi tegen Utrecht. De Argentijnse spits traint individueel op De Herdgang, maar is nog niet speelklaar. Schmidt is logischerwijs opgetogen over het feit dat hij weer nagenoeg over een fitte selectie beschikt. Vijf dagen na het duel met de Domstedelingen speelt PSV namelijk in Baskenland de allesbeslissende Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad. Daarna volgen er nog vier wedstrijden tot de kerst.