Nieuws

'Kies voor Pasveer op WK, maar Bijlow is de nummer één voor komende vijftien jaar'

'Kies voor Pasveer op WK, maar Bijlow is de nummer één voor komende vijftien jaar'

11-10-2022 17:32
3

Als het aan Ronald de Boer ligt, staat Remko Pasveer op goal bij Oranje tijdens het WK, dat meldt hij aan Voetbal International. Toch heeft de oud-voetballer ook een voorliefde voor Justin Bijlow.

De Boer weet wel wie hij op zou stellen op het WK in Qatar. "Op doel bijvoorbeeld. Als het WK nu zou beginnen, kies ik voor Remko Pasveer", aldus de oud-Ajacied. Vorm speelt ook een grote rol voor De Boer. "Ik kan nu een opstelling maken met de waan van de dag, puur gekeken naar de huidige vorm. Maar straks raakt een speler geen knikker meer richting het WK en speelt hij misschien niet in Qatar."

Toch heeft De Boer voor de Oranje-toekomst een andere doelman voor ogen. "Ik heb Justin Bijlow reddingen zien maken in de Europa League, dat was echt weer de oude Bijlow. Als hij fit blijft en zijn ritme behoudt, is hij voor mij de nummer 1 voor de komende vijftien jaar."

De plek onder de lat bij het Nederlands elftal is al weken voer voor discussie in de Nederlandse voetbalwereld. Bondscoach Louis van Gaal verraste de laatste interlandperiode door niet Feyenoord-doelman Bijlow op te roepen, maar Ajax-keeper Pasveer en sc Heerenveen-sluitpost Andries Noppert. Ook SC Freiburg-keeper Mark Flekken en NEC-doelman Jasper Cillessen kregen een uitverkiezing. Bijlow mocht samen met Kjell Scherpen en Tim Krul, die niet kwam, wel opdraven voor een penalty-test.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie