Wedstrijdverslag

AC Milan wint kraker tegen Juventus en klimt naar plek drie in de Serie A

AC Milan wint kraker tegen Juventus en klimt naar plek drie in de Serie A

08-10-2022 19:55 Laatste update: 20:08

AC Milan heeft zaterdagavond de Italiaanse kraker tegen Juventus gewonnen. De Rossoneri boekten een 2-0 zege en klimmen daarmee naar de derde plaats in de Serie A

De kraker tegen Milan was voor Juventus dé wedstrijd om de aansluiting naar de subtop terug te vinden, maar De Oude Dame was niet bij machte op bezoek in Milaan. Rafael Leão raakte na ruim een half uur spelen de paal en een kwartier later was het Milan dat de score opende via Oluwafikayomi Tomori. Tien minuten later verspeelde Juventus knullig de bal in de opbouw en wist Brahim Díaz na een heerlijke solo de score te verdubbelen. Díaz besloot zijn shirt uit te trekken bij het vieren van zijn doelpunt en ontving daarvoor de gele prent. 

Na de 2-0 kwam Milan niet meer verder in de problemen en werd het duel uitgespeeld. Door de overwinning is Milan momenteel derde in de Serie A en moet Juventus genoegen nemen met een achtste plaats. De ploeg van Massimiliano Allegri wist in de eerste negen duels pas drie keer te winnen en leed al veertien verliespunten.