Nieuws

Huntelaar over persoonlijke doelstelling: Dat is uiteindelijk wel mijn ambitie

Huntelaar over persoonlijke doelstelling: "Dat is uiteindelijk wel mijn ambitie"

08-10-2022 10:40 Laatste update: 12:01

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn ambitie om hoofdtrainer te worden inmiddels laten varen. De oud-aanvaller is inmiddels verantwoordelijk voor het spelersgebied bij Ajax samen met Gerry Hamstra en wil uiteindelijk technisch directeur van de Amsterdammers worden.

Nadat de voormalig Oranje-international in 2021 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, keek hij eerst rond als trainer. Toch besloot hij het niet veel later weer over een andere boeg te gooien. "Diep in mijn hart wist ik al dat ik meer een clubman ben", zegt Huntelaar tegen De Telegraaf. "Wat ik nu doe, past beter bij mijn karakter. Ik ben een bouwer en dat is wat ik in deze rol meer kan laten zien."

Marc Overmars plaveide de weg naar de huidige functie van Huntelaar, zo vertelt hij. De voormalig directeur voetbalzaken nodigde hem uit om in 2019 met hem mee te lopen, nog tijdens zijn actieve spelersloopbaan. "Ik wilde toen zelf nog voetballen en later eerst even wat tijd met mijn gezin doorbrengen. Maar uiteindelijk hebben we toen in december 2021 afgesproken. Edwin (Van der Sar, red.) heeft de gesprekken uiteindelijk weer opgepakt, nadat ik een belletje van Danny (Blind, red.) had ontvangen met de vraag of ik het traject nog wilde vervolgen dat ik eerder was gestart."

Met Hamstra gaat Huntelaar inmiddels door het leven als H2. In zijn nieuwe functie heeft hij het uitstekend naar zijn zin. "Samen met andere mensen bouwen aan een succesvolle club, is een mooi doel. Dat past bij deze baan. En effectief zijn en verantwoordelijkheid nemen zit mij in het bloed. Ik vind het ook leuk te kunnen handelen en iets te kunnen verbeteren."

De Telegraaf vraagt Huntelaar tot slot of technisch directeur worden bij de Amsterdammers zijn doel is. "Dat is uiteindelijk mijn ambitie. Vandaar dat ik ook erg blij ben dat Ajax mij de kans geeft om mezelf te kunnen ontwikkelen binnen het technisch management."