Nieuws

Gakpo blijft kritisch: 'Dat is voor mij wel een smetje op deze wedstrijd'

Gakpo blijft kritisch: 'Dat is voor mij wel een smetje op deze wedstrijd'

06-10-2022 22:31 Laatste update: 22:33

Cody Gakpo is blij met de 1-5 overwinning die PSV boekte op FC Zürich, maar de captain van de Eindhovenaren heeft ook wat kritische punten. Vooral de late tegengoal zit hem niet lekker.

PSV herstelde zich in Zwitserland knap van de 3-0 nederlaag tegen SC Cambuur. De Eindhovenaren kwamen mede door twee treffers van Gakpo geen moment in de problemen tegen de Zwitsers landskampioen. "We waren alweer een stuk beter, maar ik denk dat we nog sterker aan de bal kunnen zijn", reageert de PSV-captain voor de camera van ESPN. "Zeker in de tweede helft werden we wat slordiger en uiteindelijk krijgen we dan ook een tegendoelpunt. Daar ik ben ik niet blij mee en dat is voor mij wel een smetje op deze wedstrijd. In zulke wedstrijden moet je laten zien dat je de nul kan houden."

Na de zeperd van afgelopen weekend kan PSV dus nu weer vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd uitkijken. "Ik probeer altijd als eerst naar mijzelf te kijken, ook met die wedstrijd. Iedereen speelde afgelopen zaterdag niet naar hun kunnen, daar hoor ik ook bij. Dan moet ik gewoon laten zien dat ik met het team oppeppen of dat ik qua inzet en mentaliteit voorop in de strijd kan gaan", besluit Gakpo.