Manchester City koploper na moeiteloze zege, Haaland maakt elfde treffer

17-09-2022 15:24 Laatste update: 15:27

Manchester City heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met Wolverhampton Wanderers. De ploeg van Pep Guardiola kwam na een minuut op voorsprong en kwam de rest van het duel niet meer in problemen. De Wolves liepen na een half uur al tegen een rode kaart aan.

Manchester City kon met een overwinning over koploper Arsenal heen en de Citizens begonnen perfect aan het duel. Jack Grealish kreeg in de eerste minuut al een kans en zette de ploeg direct op voorsprong. City bleef na de voorsprong doordrukken en zag Erling Haaland na een kwartier de voorsprong verdubbelen. De Noorse spits blijft waanzinnige cijfers neerzetten in zijn eerste seizoen in Engeland en staat nu op elf treffers na zeven wedstrijden in de Premier League

Na een half uur spelen mocht Nathan Collins met een directe rode kaart vertrekken, nadat hij een situatie verkeerd inschatte en Grealish vol op de borst trapte. De rode kaart was de genadeklap voor Wolves, dat niet meer in de buurt van een stunt kwam. Na de 3-0 van Phil Foden was de wedstrijd twintig minuten voor tijd gespeeld.

City pakt de koppositie over van Arsenal, dat later dit weekend in actie komt en met een overwinning de eerste plaats weer kan overnemen. Wolves is slecht begonnen aan het seizoen en pakte pas zes punten: de ploeg bevindt zich op de zestiende plek.