Nieuws

Ziekenboeg Feyenoord stroomt leeg: Szymanski haalt PSV, Geertruida ontbreekt nog

Ziekenboeg Feyenoord stroomt leeg: Szymanski haalt PSV, Geertruida ontbreekt nog

16-09-2022 15:18

Arne Slot kan zondag een beroep doen op Sebastian Szymanski. De spelmaker stond aan de kant met een hamstringblessure maar is op tijd fit voor de kraker tegen PSV. Lutsharel Geertruida is op de weg terug.

De afgelopen twee duels moest de Dinamo Moskou-huurling noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan door de kwetsuur. Slot bevestigt op het persmoment dat Szymanski klaar is voor de confrontatie met PSV. Ook Ofir Marciano keert terug als reservedoelman.

Geertruida mist het duel nog met PSV, maar voegt zich na het weekend 'gewoon' bij de selectie van Jong Oranje. "De ziekte van Pfeiffer brengt met zich mee dat je een aantal weken geen fysiek contact mag hebben met je medespelers, omdat dat een bepaalde dreiging met zich meebrengt", legt Slot uit. "Als je door die periode heen bent en je voelt je goed, dat is het geval, dan kan je gewoon weer aansluiten bij de groepstraining."

De oefenmeester vindt het een goede zaak dat de 22-jarige verdediger met Jong Oranje gaat spelen. "Zo hebben we hem topfit terug na de interlandbreak. Op dit moment is hij fysiek alweer enorm goed belastbaar, het zit hem alleen in dat medische aspect van bloot stellen aan fysiek contact."