Nieuws

Pasveer spreekt van 'ultiem doel' na Oranje-selectie: 'Ik ben net als goede wijn'

Pasveer spreekt van 'ultiem doel' na Oranje-selectie: 'Ik ben net als goede wijn'

16-09-2022 14:01
3

Remko Pasveer behoort op 38-jarige leeftijd voor het eerst tot de selectie van het Nederlands elftal. De Ajax-keeper geeft aan rekening te hebben gehouden met een oproep voor Oranje en noemt spelen voor eigen land het 'ultieme doel'.

Maandag werd de selectie van Louis van Gaal voor de Nations League-duels bekendgemaakt. Naast Pasveer werden met Kenneth Taylor en Andries Noppert nog twee debutanten opgeroepen. "Ik ken Van Gaal persoonlijk niet. Ik heb de bondscoach nog niet gesproken en kreeg het te horen via de mail. Ook de bondscoach gaat met de tijd mee", zegt de ervaren doelman met een brede glimlach tegen ESPN.

Toch komt de selectie voor Oranje niet als een complete verrassing voor Pasveer. "Ik had er een beetje op gerekend. Ook op basis van de prestaties van de afgelopen weken. Het was gewoon goed en stabiel. Als je naar de toekomst kijkt, weet ik dat ik de toekomst niet ben. Ik ben er uiteraard blij mee, heb er hard voor gewerkt en het is uiteindelijk denk ik wel verdiend. Ik ben net als goede wijn. Het zou mooi zijn als ik mijn debuut nog ga maken. Het is wel een ultiem doel om als voetballer te halen."

Concurrent Justin Bijlow van Feyenoord ontbrak juist in de selectie van Van Gaal. "Ik ben alleen met mezelf bezig en met Ajax", vervolgt Pasveer. "Justin is iemand die in de toekomst heel belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal. Hij zou vast en zeker te horen hebben gekregen hoe of wat, maar ik weet er verder niets van.