Nieuws

Van der Vaart kritisch op Rensch: 'Daar kan ik me best wel aan ergeren'

Van der Vaart kritisch op Rensch: 'Daar kan ik me best wel aan ergeren'

14-09-2022 07:55 Laatste update: 08:20

Ajax hoeft zich niet te schamen dat ze dinsdagavond van Liverpool hebben verloren (2-1). Dat vindt Rafael van der Vaart, die Remko Pasveer aanwijst als absolute uitblinker.

Van der Vaart zag dat Ajax het vrijwel heel het duel lastig had met de Engelse grootmacht. "Ze hebben eigenlijk alleen maar onder druk gestaan", aldus de 109-voudig Oranje-international bij Ziggo Sport. Ook konden de Amsterdammers niet hun eigen spel spelen. "Voetballend kwamen ze er niet aan te pas. Liverpool miste al twee of drie enorme kansen. Blind had hem nog op het pannetje voor Ajax, na een heerlijke aanval, maar dat was het ook wel. Ik vind het nog knap van Ajax, hoor. Liverpool is gewoon echt een goed team, en die cornerballen van Liverpool waren levensgevaarlijk. Uiteindelijk ging er eentje net over de doellijn."

Thiago was aan de zijde van Liverpool een van de uitblinkers. Dat kwam mede door het lage tempo op het Amsterdamse middenveld. "Dat moet beter in de komende wedstrijden. Maar je hebt het wel over de absolute top. 2-1 bij Liverpool-uit is geen schande. Alleen aan de bal heeft Ajax heel weinig gebracht. Ze kwamen nooit onder de druk vandaan", aldus de oud-Ajacied.

Dat Pasveer aan de kant van Ajax de grote man was, zegt veel. Van der Vaart is lovend over de doelman. "Pasveer was goed, echt de uitblinker bij Ajax. Het was ook wel een ideale wedstrijd voor hem. Hij werd langzaam ingeschoten met balletjes recht in zijn handen, maar die man... Hoe ouder hoe beter. Hij straalt wel heel veel rust uit. Zonder hem zou het al heel snel klaar geweest zijn. Echt mijn complimenten."

Wat Van der Vaart niet kan bekoren is het feit Devyne Rensch in de 68e minuut met kramp naar de kant ging bij Ajax. "Daar kan ik me best wel aan ergeren als ik eerlijk ben", aldus de oud-middenvelder. "Het gebeurt gewoon te vaak voor zo’n jonge jongen (19 jaar, red.). Mazraoui had ook een periode dat hij altijd ergens last van had. Rensch heeft best wel 'oké' gespeeld, maar de druk werd groot toen hij voorbij werd gelopen door Luis Díaz. Misschien dacht hij daarna wel: het is mooi geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!