Dybala uitblinker bij overwinning van AS Roma op bezoek bij Empoli

12-09-2022 23:35 Laatste update: 23:52

AS Roma heeft maandagavond gewonnen van Empoli FC en heeft hiermee de aansluiting met de top weer gevonden. Uitblinker aan de zijde van José Mourinho was Paulo Dybala. De Argentijn scoorde de eerste van de avond en assisteerde de tweede.

Bij de thuisploeg stond Sam Lammers in de basis. De oud-PSV’er heeft een basisplaats veroverd bij Empoli na eerdere mislukte avonturen bij Eintracht Frankfurt en Atalanta Bergamo. AS Roma was in de beginfase heer en meester in het Stadio Carlo Castellani. Binnen tien minuten schoot Dybala al op de paal waarna hij tien minuten later wel het net vond. De Argentijn kreeg de bal net buiten de zestien en pegelde vervolgens beeldig raak in de lange hoek. De Romeinen waren de betere ploeg, maar vlak voor rust scoorde Empoli. Middenvelder Filippo Baninelli kopte raak waardoor de rustand werd bepaald op 1-1.

Ook in het tweede bedrijf was Roma beter. Na een gemiste kans van Roger Ibanez vond Tammy Abraham wel het net. Uit een voorzet van Dybala schoot de Engelsman raak. Lorenzo Pellegrini kreeg in de tachtigste minuut de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar verzuimde om de bal vanaf elf meter te scoren. Empoli kwam niet meer tot scoren waardoor Roma de wedstrijd met 1-2 won. De thuisploeg eindigde wel met tien man nadat invaller jean Akpa met rood van het veld werd gestuurd.