Nieuws

Champions League-schlemiel Karius vindt nieuwe werkgever in Premier League

Champions League-schlemiel Karius vindt nieuwe werkgever in Premier League

12-09-2022 19:11 Laatste update: 19:13

Loris Karius heeft een nieuwe werkgever gevonden. De transfervrije sluitpost gaat aan de slag bij een nieuwe Premier League-club, namelijk Newcastle United.

De Premier League-club was op zoek naar een nieuwe sluitpost, nadat reservekeeper Karl Darlow op de training ernstig geblesseerd raakte aan zijn enkel. De Engelsman is naar verwachting tot in ieder geval 2023 uitgeschakeld. Karius zal tot die tijd de reserverol moeten invullen, Nick Pope blijft de eerste doelman Newcastle United.

Hierdoor blijft Karius actief in de Premier League. De Duitse sluitpost maakte in 2016 de overstap van FSV Mainz 05 naar Liverpool. Hij wist nooit door te breken op Anfield en wordt nog vaak herinnerd aan de Champions League-finale van 2018 tegen Real Madrid. In deze eindstrijd maakte hij twee zeperds, waardoor Liverpool de finale met 3-1 verloor. Nadien kwam Karius op huurbasis nog uit voor Besiktas en Union Berlin. Deze zomer liep zijn contract af, waardoor de Duitser op zoek moest naar een nieuwe werkgever.