Nieuws

Aanklager betaald voetbal start vooronderzoek naar uitspraken Vaessen en Kramer

Aanklager betaald voetbal start vooronderzoek naar uitspraken Vaessen en Kramer

12-09-2022 18:20
1

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van RKC'ers Etienne Vaessen en Michiel Kramer. De spelers waren na afloop van het duel met PSV (1-0 verlies) niet te genieten en lieten zich kritisch uit over de discutabele keuze van Serdar Gözübüyük om de thuisploeg in de laatste minuut een strafschop te geven.

In de blessuretijd van de wedstrijd ging Hans Mulder met zijn voet de lucht in en daarbij raakte hij het hoofd van PSV’er Xavi Simons. Gözübüyük besloot de bal op de stip te leggen, waarna Cody Gakpo RKC-sluitpost Vaessen verschalkte en PSV de zege bezorgde. "Aan de andere kant zouden wij de strafschop niet hebben gehad. Je kunt dit wel een 'topclubpenalty' noemen, ja", zei Vaessen na het duel tegen ESPN, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

"Simons is 1.60 meter. Hoe moet Hans anders die bal wegwerken? Ik vind dat we hier iets aan moeten doen. Zet bijvoorbeeld bij de videoscheidsrechter een oud-profvoetballer", vervolgde de RKC-keeper. In het interview met de NOS plaatste hij er nog een kritische noot bij. "Ik zou de scheidsrechter en videoscheidsrechter voor drie weken schorsen." 

Kramer had na afloop van de wedstrijd ook zijn mening klaar. "De scheids maakt een schandalige beslissing. Ongeacht of het een verdiende overwinning is, zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt", aldus de spits, die van mening was dat Gözübüyük deze strafschop gaf als 'goedmakertje' van zijn beslissing in de titelrace van vorig seizoen. Toen gaf de arbiter een onterechte penalty aan Feyenoord in De Kuip, waardoor PSV kostbaar puntenverlies leed.