Nieuws

Slot kiest kant in akkefietje Kökcü en Gimenez: 'Orkun is onze nummer één'

Slot kiest kant in akkefietje Kökcü en Gimenez: 'Orkun is onze nummer één'

10-09-2022 22:30

Arne Slot heeft zich uitgelaten over het akkefietje tussen Santiago Gimenez en Orkun Kökcü tijdens het Europa League-duel met SS Lazio. Gimenez versierde een penalty en ging zelf achter de bal staan, terwijl Kökcü de eerste nemer is bij de Rotterdammers. 

Uiteindelijk besloot Kökcü het erbij te laten en was de Mexicaan trefzeker vanaf de stip, maar de Turk was niet blij met het voorval. "Santi vertelde dat in Mexico de strafschoppen voor de nummer 9, de spits dus, zijn", laat Slot optekenen door het Algemeen Dagblad. Gimenez gaf eerder al een soortgelijke uitleg over de situatie en zijn beweegreden. 

Volgens Slot heeft de situatie er wel voor gezorgd dat een dergelijk incident niet meer voor zal komen. "Hij had ook het lijstje met namen niet gezien. Maar Orkun is onze nummer één, dat is nu heel duidelijk. Het voorval maakt wel duidelijk dat je tegen dingen aan kunt lopen als je van veel nationaliteiten een team probeert te smeden."

Op sociale media was al duidelijk dat Kökcü en Gimenez het hebben bijgelegd. Feyenoord staat een vol, zwaar schema te wachten: zondag wacht de stadsderby, donderdag treden de Rotterdammers weer aan in de Europa League en volgend weekend is PSV de tegenstander in de Eredivisie.