Nieuws

PSV kan Enschedese kater doen verdwijnen in Europa: 'Heel veel respect voor Bodø'

PSV kan Enschedese kater doen verdwijnen in Europa: 'Heel veel respect voor Bodø'

08-09-2022 07:58

PSV staat donderdagavond tegenover het Noorse FK Bodø/Glimt en krijgt de kans de kater van het afgelopen weekend weg te werken. De Eindhovenaren waren een schim van zichzelf in het uitduel met FC Twente en leden voor het eerst puntenverlies in dit Eredivisie-seizoen. 

Na de nederlaag in Enschede kan PSV een Europese overwinning goed gebruiken, al is het voor het moraal. Bodø/Glimt schakelde vorig seizoen AZ uit in Europa en trainer Ruud van Nistelrooij let daarom op zijn tellen en heeft 'heel veel respect' voor de ploeg. "Ze hebben vorig jaar AZ in Europees verband uitgeschakeld, na de winter. Dat zegt mij genoeg, deze ploeg heeft zichzelf op de kaart gezet", stelt Van Nistelrooij op het persmoment daags voor het duel, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

De oefenmeester vertrouwt erop dat zijn ploeg lering trekt uit de nederlaag met FC Twente. "Van tegenslagen leer je het meest. Ze hebben de meeste impact op een groep", stelt Van Nistelrooij. De Eindhovenaren krijgen momenteel te veel tegengoals, vindt de trainer. "In een aantal wedstrijden maken we zelf ook belachelijk veel goals. Het is dan fantastisch om naar een aantal van onze spelers te kijken", stelt Van Nistelrooij daar tegenover.