Nieuws

Barça-legende geeft voorkeur: 'Ik hoop dat Lewandowski de Ballon d'Or wint'

Barça-legende geeft voorkeur: 'Ik hoop dat Lewandowski de Ballon d'Or wint'

05-09-2022 17:40 Laatste update: 17:45

Carles Puyol hoopt dat niet Karim Benzema, maar Robert Lewandowski er met de Ballon d’Or vandoor gaat. Ook hoopt de oud-verdediger op een terugkeer van Lionel Messi bij FC Barcelona.

Lewandowski rijgt ook bij de Catalanen de doelpunten aaneen. De Pool scoorde al vijf doelpunten in vier duels in de Primera División. "Hij is één van de beste spitsen ter wereld en niet alleen vanwege zijn doelpunten. Hij kan de bal goed vasthouden en is goed in het combinatiespel", aldus Puyol tegenover Mundo Deportivo. "Ik hoop dat hij de Ballon d'Or wint."

"Dat verdient hij ook voor al die goede seizoenen die hij gedraaid heeft. Als hij die prijs kan winnen in het shirt van Barcelona, zou dat ook een mooi signaal zijn", gaat Puyol verder. De oud-aanvoerder van Barcelona weet dat er bij de grote concurrent ook een serieuze kandidaat rondloopt. "Karim Benzema en Lewandowski zijn momenteel de twee beste spitsen ter wereld. Benzema draagt Real Madrid sinds Cristiano Ronaldo weg is."

Puyol hoopt dat Lewandowski ooit een levensgevaarlijke aanval gaat vormen met Messi. "Het is nog niet te laat voor Leo om terug te keren. Zijn contract loopt af en er kan veel gebeuren in een jaar, zeker als er ook nog een WK gespeeld wordt. Of het gaat gebeuren, hangt van Xavi (Hernández, red.) en Leo af, maar Leo zal altijd goed ontvangen worden bij Barcelona."