Nieuws

Van de Looi haalt Feyenoord-verdediger Geertruida alsnog bij Jong Oranje

Van de Looi haalt Feyenoord-verdediger Geertruida alsnog bij Jong Oranje

05-10-2021 14:45 Laatste update: 15:23

Lutsharel Geertruida mag zich alsnog bij de selectie van Jong Oranje melden. Bondscoach Erwin van de Looi besloot de Feyenoord-verdediger op te roepen om eventuele afvallers voor te zijn, meldt de KNVB.

Geertruida maakte al eerder deel uit van de selectie van Jong Oranje, maar speelminuten kreeg hij nog niet van Van de Looi. De selectie bestaat nu uit 24 spelers. De Nederlandse talenten bereiden zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland (vrijdag) en Wales (12 oktober). 

Geertruida was vorig seizoen basisspeler bij Feyenoord, maar in mei liep hij een zware knieblessure op. De 21-jarige verdediger is inmiddels weer fit, maar zit onder coach Arne Slot doorgaans op de bank. Marcus Pedersen en Gernot Trauner krijgen de voorkeur als respectievelijk rechtsback en centrale verdediger. Zondag tegen Vitesse kwam Geertruida wel 65 minuten in actie, omdat Marcos Senesi al vroeg uitviel.

Jong Oranje treft Zwitslerland in Lausanne. De ontmoeting met Wales vindt volgende week dinsdag plaats in De Goffert in Nijmegen.