Breaking news

En dat is veertien: Feyenoord huurt Hertha BSC-linksback met optie tot koop

En dat is veertien: Feyenoord huurt Hertha BSC-linksback met optie tot koop

29-08-2022 19:00 Laatste update: 19:04

Het uiterst bedrijvige Feyenoord heeft opnieuw beet op de transfermarkt. Fredrik André Björkan komt op huurbasis over van Hertha BSC, zo bevestigen de Rotterdammers via het clubkanaal.

De komst hing al langer in de lucht, aangezien de linksback één van de aandachtige toeschouwers was tijdens de 4-0 overwinning van Feyenoord op FC Emmen van afgelopen zaterdag. De Stadionclub heeft bij de onderhandelingen een optie tot koop bedongen. Naar verluidt kunnen de Zuid-Hollanders hem voor een bedrag van drie miljoen euro na afloop van dit seizoen definitief overnemen.

"Voor mijn komst heb ik met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes over Feyenoord gesproken en zij vertelden enkel warme en positieve verhalen over de club, het stadion en supporters", reageert Björkan op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "De geweldige atmosfeer was afgelopen zaterdag goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te mogen ervaren. Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team."

Sinds januari kwam Björkan uit voor Hertha BSC, nadat hij werd gekocht van FC Bodø/Glimt. Bij de Bundesliga-club wist de wingback niet uit de verf te komen. Met nieuwkomers Marcos López en Dávid Hancko moet de zesvoudig international van Noorwegen de strijd aangaan op de linksbackpositie. Quillindschy Hartman, afkomstig uit de eigen jeugd kan eveneens op die plek uit de voeten.