Reactie

Van Nistelrooij ziet 'beste PSV-helft van het seizoen: 'Gereduceerd tot één duel'

Van Nistelrooij ziet 'beste PSV-helft van het seizoen: 'Gereduceerd tot één duel'

17-08-2022 06:59 Laatste update: 07:02
1

De eerste wedstrijd uit het tweeluik tussen Rangers FC en PSV eindigde onbeslist. Na afloop van het duel overheerste blijdschap bij Ruud van Nistelrooij. De oefenmeester van de Eindhovenaren zag zijn ploeg de beste pot voetbal onder zijn leiding na rust op de mat leggen.

In de eerste helft worstelde PSV op het volgepakte Ibrox met Rangers en zocht het met 1-1 de kleedkamers op. Na de theepauze kwam de ploeg uit de lichtstad veel beter voor de dag. "Voetballend gezien was het onze beste helft van het seizoen", wordt Van Nistelrooij na afloop van het duel geciteerd door Voetbal International op de persconferentie. "Ik heb het vaker over het balbezit-gedeelte, dat beter moet in combinatie met het krijgen van druk op de tegenstander. Die verbetering zat nu wel in het team en dat is een compliment aan de ploeg."

Door een ongekende flater van doelman Walter Benítez leek het desalniettemin mis te gaan in de tweede helft. PSV rechtte de rug en kwam via een fraaie kopbal van Armano Obispo terug tot 2-2. "Ik zag de bal erin gaan en dacht dat hij misschien de bal nog net voor de lijn zou redden", vervolgt Van Nistelrooij. "Maar toen ontplofte het stadion. Ik vond de reactie van het team goed. We gingen door waar we gebleven waren. Dat is een compliment voor het team en ook voor Walter, die het daarna zo weer oppakte."

De PSV-trainer rekent zich nog niet rijk en zag bij vlagen een Rangers dat 'heel goed' speelde. "Het is nu gereduceerd tot één wedstrijd." Onder de aanwezigen in Schotland was er een bijzondere gast. "Ik heb in de coulissen Sir Alex Ferguson weer ontmoet. Hij vond het een mooie wedstrijd, een gevecht tussen twee voetballende teams die voor de aanval gingen. Dat heeft hij ook altijd gedaan met United. Hij vond het mooi mij langs de lijn te zien. Ik was heel trots dat hij erbij was." De oud-aanvaller werkte in het verleden samen bij Manchester United met de legendarische Schotse manager.