Nieuws

'Clubleiding van PSG eist gesprek: Neymar en Mbappé moeten de lucht klaren'

'Clubleiding van PSG eist gesprek: Neymar en Mbappé moeten de lucht klaren'

15-08-2022 17:26 Laatste update: 19:16

Paris Saint-Germain beleeft een probleemloze seizoens-opening, maar dat kan niet worden gezegd voor de verstandhoudingen binnen de selectie. Neymar en Kylian Mbappé lijken het wat aan de stok te hebben. Volgens L’Équipe gaan de twee kemphanen deze week in gesprek met de clubleiding.

Zaterdagavond werkte PSG de competitiewedstrijd tegen Montpeilleir af, dat met 5-2 werd verslagen. Buiten dat er ruim gewonnen werd, vielen er een aantal opmerkelijke situaties plaats. Nadat Mbappé eerder een strafschop had gemist in het duel, wilde hij het even later voor de tweede keer gaan proberen. Daar stak Neymar een stokje voor: hij eiste de bal op en scoorde.

Dat was niet de enige vreemde situatie. Mbappé was nog een keer duidelijk geïrriteerd toen hij werd overgeslagen in het aanvalsspel van de Fransen en na afloop van het duel likte Neymar een tweet met de tekst dat hij 'bij geen enkele club ter wereld' de tweede nemer zou zijn. In diezelfde tweet werd de Fransman als ‘eigenaar’ van PSG genoemd.

Volgens het Franse medium is er niet veel meer over van de verstandshouding die ooit zo goed was tussen de twee. ‘Mbappé had het niet erg gevonden als Neymar weg was gegaan deze zomer’, klinkt het. De twee gaan nu in gesprek met trainer Christiophe Galtier en algemeen directeur Luis Campos om de lucht enigszins te klaren.