Nieuws

Heitinga lovend: 'Voor dit soort spelers komen de mensen naar het stadion'

Heitinga lovend: 'Voor dit soort spelers komen de mensen naar het stadion'

09-08-2022 08:57

Francisco Conceição maakte maandagavond zijn officiële debuut op de Nederlandse velden. De Portugese vleugelaanvaller maakte direct indruk op Jong Ajax-coach John Heitinga.

Conceição speelde maandag met Jong Ajax tegen Telstar. De kersverse aanwinst etaleerde zijn klasse en scoorde zijn eerste doelpunt in Nederland. "Je ziet dat het een smaakmaker is", zei trainer Heitinga na afloop van het duel voor de camera's van ESPN.

De Portugese tiener maakte deze zomer voor vijf miljoen euro de overstap FC Porto naar Amsterdam. Heitinga denkt dat Conceição het Amsterdamse publiek nog veel mooie dingen gaat laten zien. "Francisco is heel vaardig, heeft veel technische kwaliteiten, is goed in de één tegen één en kan het verschil maken. Dat wisten we ook. Het is een jongen met heel veel potentie."

"Verbeterpunten zijn er altijd, maar voor dit soort spelers komen de mensen naar het stadion", vervolgt de trainer van Jong Ajax. Conceição wordt rustig gebracht en mag eerst minuten maken bij het beloftenelftal, voordat hij voor de leeuwen gegooid wordt in de Johan Cruijff Arena. "Goed voor ons, maar ook voor hem dat hij speelminuten maakt nu. Je ziet dat hij constant gevaar sticht. Dat wil je zien, domineren op de helft van de tegenstander. Veel kansen creëren. Die zijn er genoeg geweest."