Wedstrijdverslag

Spartak Moskou pakt de koppositie in Rusland, Promes maakt openingstreffer

Spartak Moskou pakt de koppositie in Rusland, Promes maakt openingstreffer

06-08-2022 16:15 Laatste update: 16:29

Spartak Moskou heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Russische competitie. Op bezoek bij hekkensluiter FK Oeral won de ploeg met 0-2. De veelbesproken Quincy Promes zorgde voor de openingstreffer. 

Promes opende de score na een klein half uur spelen. Aleksandr Sobolev speelde zijn tegenstander uit aan de reechterkant en gaf hard voor. Promes stond van een meter of tien klaar de bal in het doel te schuiven en dat deed met succes. Promes is bezig aan een sterk seizoen in Rusland en staat nu op vier treffers in vier duels. De Nederlander was dit seizoen ook al trefzeker tegen Orenburg (4-1) en scoorde twee keer tegen Krasnodar (1-4). 

Spartak kwam vlak voor rust op 0-2: Sobolov leverde zijn tweede assist en bereikte Michal Ignatov, die niet aarzelde. Door de overwinning pakt Spartak de leiding in de Premjer-Liga. De ploeg heeft tien punten vergaard in vier duels en staat drie punten voor op concurrenten Zenit St. Petersburg en CSKA Moskou. Laatstgenoemden hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Spartak speelt het volgende duel op 14 augustus en treft dan PFK Sotsji.