Transfernieuws

Malacia ziet concurrent vertrekken: Alex Telles op huurbasis naar Spanje

Malacia ziet concurrent vertrekken: Alex Telles op huurbasis naar Spanje

04-08-2022 17:32

Alex Telles vertrekt op huurbasis naar Sevilla. De Spanjaarden betalen Manchester United naar twee miljoen euro van het salaris van de Braziliaanse linkervleugelverdediger.

Telles stond al een langere periode in de belangstelling van Sevilla. Na de komst van Tyrell Malacia zag de Braziliaan zijn kansen op speelminuten in Manchester nog kleiner worden, waardoor hij graag wilde vertrekken. Telles heeft de medische keuring succesvol doorstaan, waardoor hij zich nu speler van Sevilla mag noemen. De Spanjaarden hebben geen optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst met Manchester United.

Telles maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Old Trafford. In twee seizoenen wist hij zich niet te profileren als de speler die hij bij FC Porto was. In het afgelopen seizoen kwam hij toch nog tot 21 optredens, mede door het blessureleed van Luke Shaw.

Het vertrek van Telles is goed nieuws voor Tyrell Malacia. Nu de Braziliaanse linkervleugelverdediger naar Sevilla vertrokken is, lijkt hij enkel Shaw nog achter zich te moeten laten om een basisplaats te veroveren in Manchester.