Transfernieuws

Giménez openbaart: 'Hij zorgde ervoor dat ik in contact kwam met Feyenoord'

Giménez openbaart: 'Hij zorgde ervoor dat ik in contact kwam met Feyenoord'

30-07-2022 13:49

Kersverse Feyenoord-aanwinst Santiago Giménez heeft zijn eerste persconferentie gegeven. De spits gaat onder meer in op zijn keuze om voor de Rotterdammers te kiezen en hoopt zich in Nederland in de Mexicaanse WK-selectie te spelen.

Meedoen aan het eindtoernooi in Qatar - in november 2022 - is 'één van de afwegingen'. "Mijn doel is om het WK te halen en een persoonlijke groei als voetballer te doormaken", zegt Giménez op de persconferentie van zijn nieuwe werkgever. De aanwezigheid van Robin van Persie bij Feyenoord is dan ook een mooie bijkomstigheid voor de 21-jarige aanvaller. "Ik ben er ontzettend blij mee om hem te leren kennen. Het is een clubicoon en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.

Naast zijn sportieve ambities, hoopt hij ook dat de Eredivisie gevolgd gaat worden in zijn vaderland. "Ik wil dat heel Mexico meeleeft met mijn avontuur. En wil laten zien hoe groot en mooi Feyenoord is." Dennis Te Kloese, die voorlopig de honneurs waarneemt als technisch directeur bij in Rotterdam-Zuid door de afwezigheid van Frank Arnesen, speelde een belangrijke rol in zijn komst, zo onthult Giménez. "Dat klopt. Dennis kent mij al van jongs af aan. Hij zorgde ervoor dat mijn zaakwaarnemers in contact kwamen met Feyenoord."

Spelen in De Kuip is iets waar Giménez in het bijzonder naar uitkijkt. "Ik vind het een schitterend stadion. Ik kan niet wachten om voor de supporters te spelen. Ik heb veel filmpjes gezien hoe mooi het kan zijn met het toppubliek dat deze club heeft", aldus de nieuwste aankoop van Feyenoord.