Nieuws

Mwene na lange afwezigheid eindelijk terug bij PSV: 'Ik ben blij dat het klaar is'

Mwene na lange afwezigheid eindelijk terug bij PSV: 'Ik ben blij dat het klaar is'

28-07-2022 19:29 Laatste update: 19:30

Phillipp Mwene is na een revalidatie van bijna een half jaar weer terug op het veld bij PSV. De verdediger heeft een lange weg afgelegd, maar is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Mwene maakte een goede indruk in Eindhoven, totdat hij op 17 februari tijdens het thuisduel met Maccabi Tel Aviv geblesseerd gewisseld werd. Het betekende een lange afwezigheid van de rechtsback. "Ik heb heel wat uren in de gym gezeten en heel veel uren met de fysiotherapeuten doorgebracht", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "In het begin hadden we niet het idee dat het zolang zou duren, maar het heeft uiteindelijk bijna vijf maanden geduurd. Het was een zware periode. Onzekere tijden, niemand die precies kon zeggen hoelang het zou duren."

"Uiteindelijk hebben we met de complete medische staf goede stappen gezet". vervolgt Mwene. "Ik wil ze bedanken. Ik heb ze best goed leren kennen. Ik hoop dat ik niet meer zoveel bij ze hoef te zijn… Ik ben blij dat het klaar is."

"Ik heb nog even wat werk nodig om honderd procent fit te geraken. Maar hoe dan ook, ik voel me goed en ben blij dat ik weer onderdeel van het team uitmaak. Als ik nodig ben, dan zal ik er staat", besluit de verderdiger.