Transfernieuws

'Wijnaldum wil onder Mourinho spelen, promovendus meldt zich voor Kluivert'

'Wijnaldum wil onder Mourinho spelen, promovendus meldt zich voor Kluivert'

26-07-2022 11:56

AS Roma en Paris Saint Gemain zijn nog altijd druk in onderhandeling voor een mogelijke overstap van Georginio Wijnaldum. De middenvelder komt niet in de plannen voor van Christophe Galtier en wil na een mislukt seizoen bij de Parijzenaren graag aan de slag onder José Mourinho. Het salaris van de Nederlander is het grootste struikelblok. 

Dat meldt Corriere dello Sport. Wijnaldum heeft inmiddels op een vertrek aangedrongen en PSG zal de middenvelder niet tegenhouden. De twee clubs willen tot een huurovereenkomst komen, maar de oud-Liverpool ster verdient een jaarsalaris van negen miljoen euro in Frankrijk. Roma kan de middenvelder overnemen en de helft van zijn salaris betalen, maar zelfs dan betreft het een miljoenensalaris dat I Giallorossi niet zomaar op kunnen hoesten. 

Mourinho heeft al meerdere gesprekken met Wijnaldum gevoerd en de middenvelder zou bij Roma de grote man zijn. De verwachting is dat de komende dagen meer duidelijk wordt. De kans bestaat dat Roma tot augustus wacht om toe te slaan om daarmee ten minste één maandsalaris minder hoeft af te schrijven. Roma heeft echter haast: Everton FC zit ook op het vinkentouw om de middenvelder terug naar de Premier League te halen. 

Kluivert

De Italiaanse sportkrant meldt ook dat Justin Kluivert in de belangstelling staat van Fulham FC. De kersverse Premier League-promovendus wil de speler graag overnemen van Roma. De Italiaanse club overweegt alleen een permanente transfer, na de buitenspeler een seizoen te hebben gestald bij OGC Nice. De oud-Ajacied staat ook op de radar van Torino en AS Monaco.