Nieuws

Schreuder ontevreden na oefenduel met sterkste basiself: 'Eupen was fysiek verder'

Schreuder ontevreden na oefenduel met sterkste basiself: 'Eupen was fysiek verder'

15-07-2022 19:31 Laatste update: 19:35
1

Ajax speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen KAS Eupen. Trainer Alfred Schreuder startte met een sterke basiself en zag dat er nog veel werk aan de winkel is bij de Amsterdammers. 

Het seizoen begint in België al op 23 juli, waardoor Eupen, vorig seizoen nummer vijftien in de Jupiler Pro League, verder was in de voorbereiding. Volgens Schreuder was dat te zien. "Je zag dat zij fysiek al ver waren. De A-groep bij ons is ruim een week in voorbereiding. Zij zaten er bovenop en speelden veel één tegen één", stelt de trainer na afloop van het duel tegenover Ziggo Sport. 

Voor Ajax was het het eerste duel sinds de terugkeer van de internationals. Ook Owen Wijndal en Steven Bergwijn maakten het officieuze debuut. "Ik vond dat het beter moest", vindt Schreuder. "Ik vond dat we te snel balverlies hadden. Op het middenveld was het te onrustig. Als je tegen een ploeg speelt die zo speelt zal je op het middenveld de rust moeten bewaren door even de bal vast te houden en dan diep te spelen. We misten de echte scherpte en de frisheid. Als je middenveld dan niet balvast is, moet je te veel de lange bal spelen."